Agruo www.agruo.ro

Definitie

10-10-2019 08:19:29

Torent


Curs de apă temporar, cu debit neregulat, care se formează ca rezultat al eroziunii de adâncime, pe pantele repezi ale regiunilor muntoase și deluroase, în văi uscate, în vâlcele, în râpe etc., cu viteză și putere de distrugere mare.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

09-10-2019 08:24:50

Planșeu


Element de construcție având rol de compartimentare pe verticală a volumelor clădite, în etaje sau niveluri și de închidere la partea superioară. Sunt elemente plane orizontale, de rezistență ale clădirii, care prin conlucrare cu pereții portanți și stâlpii alcătuiesc structura de rezistență.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

08-10-2019 08:23:04

Fereastră de atac


Galerie de acces care se amenajează în timpul executării lucrărilor pe traseul unei galerii ce străpunge un masiv natural, pentru a împărți lungimea acesteia în mai multe sectoare de lucru.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

07-10-2019 08:18:44

Denudație


Proces complex de nivelare a reliefului sub acțiunea agenților externi, în urma căruia materialul alterat, dezagregat și erodat de pe culmi și de pe versanți este transportat și depus în regiunile mai coborâte.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

04-10-2019 08:31:37

Fântână


Construcție din zidărie, piatră, beton, care adăpostește o sursă de apă captată printr-un puț, izvor, cișmea, sau care constituie o compoziție arhitectonică, destinată să decoreze o piață publică, o grădină, un parc.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

03-10-2019 08:31:53

Fluoroplaste


Denumire generică dată produselor macromoleculare pe baza de fluor, care prezintă o combinație de proprietăți utile;absorbție nulă de apă, rezistență la coroziune, rezistență absolută în atmosferă, rezistență la îmbătrânire, stabilitate termică ridicată, coeficient de frecare foarte mic, proprietăți dielectrice, de antiadeziune.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

02-10-2019 08:39:39

Plintă


Piesă care se fixează la partea de jos a unui sistem de construcție vertical (perete, stâlp, soclu), la intersecția pardoselii cu suprafața verticală, folosită pentru a apăra peretele contra umezirii și a loviturilor (în special dacă este tencuit) și pentru a masca rostul dintre pardoseală și perete.

Agruo www.agruo.ro

Cum sa adaugi o camera in plus in casa ta

01-10-2019 13:00:30

Daca locuiesti la casa si esti in cautarea unei idei convenabile din punct de vedere financiar si totodata doresti sa adaugi o camera in plus in casa ta, fie ea baie, loc de relaxare sau poate camera copilului, o mansarda este raspunsul ideal si practic. 


Mansarda este locul inundat de lumina naturala, plin de creativitate si poate sa fie utilizat in diverse feluri, nu doar pentru depozitare, ea se poate transforma intr-un un dormitor suplimentar, un birou sau o camera de relax

Agruo www.agruo.ro

Definitie

01-10-2019 08:16:55

Colorant


Substanță organică, naturală sau artificială, colorată cu anumite proprietăți impuse, în funcție de destinația ei (aderență, rezistență la apă, căldură, lumină etc.), și care, introdusă prin dizolvare sau dispersie în masa unui material sau aplicată pe suprafața lui, îi conferă culoare specifică, stabilă.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

30-09-2019 08:27:21

Automatică


Ramură a științei și tehnicii, care studiază metodele și mijloacele ce permit înlocuirea acțiunii directe a omului în conducerea, supravegherea și controlul proceselor tehnice, prin stabilirea de legături corespunzătoare între elementele, mașinile și utilajele care intervin în aceste procese.