Agruo www.agruo.ro

Definitie

23-08-2018 10:12:25
Dezoxidare   Operatia de indepartare a oxilor de pe suprafata  pieselor. Operatia de rafinare a metalelor, prin absorbirea oxigenului continut in oxizii de metal de un dezoxidant(substanta cu afinitate mai mare pentru otel: manganul, siciliul, aluminiul, titanul, etc. sau pentru cupru: fosforul, staniul, argintul etc.)

Agruo www.agruo.ro

Definitie

23-08-2018 09:29:10
Fretare Reprezinta efectul fretei sau al altor armaturi transversale eficiente(plase sudate,etrieri desi etc.) asupra betonului comprimat, care consta in cresterea rezistentei sau deformatiei ultime prin impiedicarea partiala a deformatiilor transversale, realizand astfel o stare de tensiune triaxiala. Efectul de freta depinde de diametrul si pasul fretei si de rezistenta otelului acesteia. Fretarea poate fi considerata un caz particular al confinarii.  

Agruo www.agruo.ro

Definitie

23-08-2018 09:28:34
Confinare   Reprezinta impiedicarea deformarii transversale libere a betonului supus la compresiune. Se poate realiza prin etrieri inchisi desi, urmarindu-se in special marirea deformatiei ultime a betonului.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

22-08-2018 17:14:15
Aplanare Reprezinta operatia de realizare a planeitatii unui teren, platforma, pat de drum, etc. prin taierea ridicaturilor si umplerea adanciturilor. Operatia prin care un material, asternut neregulat pe suprafata unui teren sau pe platforma unei sosele, este imprastiat si nivelat.