Politica de retur

Conditii generale privind politica de retur a  produselor vândute de catre ofertanti

Va rugam sa cititi politica de retur a fiecarui ofertant in parte, referitoare la produsele oferite spre vanzare pentru a vedea ce condiții trebuie să îndeplinească produsul pe care vrerti să îl returnati și care sunt etapele de urmat,.Accesati pagina produsului, dati click pe Politica de retur a fiecarui ofertant inscris in plaforma agruo.ro și vei fi direcționat în pagina respectiva, unde vei găsi toate informațiile necesare.

Produsele cumparate de la ofertantii inscrisi in platforma agruo.ro nu se pot returna direct catre adresa agruo.ro

Completează formularul de retur, din pagina fiecarui ofertant asigurându-te că produsul respectă conditiile de retur de mai sus.În formular, alege una dintre opțiunile de retur: rambursarea sumei plătite la cumpărare sau inlocuirea produsului.

În cazul în care politica de retur a ofertantului vanzator implică un cost de transport pentru retur, acesta se regaseste in pagina dedicată ofertantului vanzator.

 

Conditii si modalitati de exercitare a dreptului de denuntare unilaterala:

DREPTUL DE RETRAGERE Pentru  livrarile online cu livrare prin curier efectuate de catre ofertanti:

Va informam ca aveti dreptul de a beneficia de o perioadă de 14 zile calendaristice de la primirea coletului pentru a ne informa cu privire la retragerea din contract și returna bunurile, fără a preciza motivele de retragere şi fără a suporta alte costuri, decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14 din OUG nr.34/2014, adică să achitați: costurile suplimentare în cazul în care ați ales în mod explicit un alt tip de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de catre ofertanti;costurile directe legate de returnarea produselor;sunteti responsabil si pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa informati ofertantul cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din  contract, utilizand o declaratie neechivoca, folosind de exemplu o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail.

In acest scop, puteti folosi formularul de returnare modelul de returnare existent in contul de client.Daca folositi aceasta ultima optiune, vi se va  transmite, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Daca va retrageti în conditiile mentionate anterior, vi se vor rambursa orice sume primite de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de catre ofertant, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care ati informat cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract.Vi se va efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare.Rambursarea se poate amana pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul in care ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata. 

Produsele primite trebuie expediate la adresa mentionata in site, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile. Produsul trebuie returnat în aceeași stare în care a fost livrat: cu toate accesoriile, documentația completa, cu etichetele intacte,fara urme de lovituri, socuri mecanice sau de orice urme de folosinta, purtare.

Aceasta enumerare nu este limitativa.Contravaloarea produselor deteriorate în timpul transportului ca urmare a ambalării necorespunzătoare în cazul unei returnări de produs sunt suportate de către dvs. In situatia in care coletul primit de catre dumneavoastra contine alte produse decat cele comandate de dumneavoastra veti fi obligat sa le returnati, iar cheltuielile privind returnarea produselor vor fi suportate de catre ofertanti, cu respectarea condițiilor enunțate anterior .

Sunt exceptate de la retragere produsele prevazute si enumerate in art 16. OUG nr34/2014. In cazul in care pretul produsului a fost introdus gresit/nu a fost actualizat sau unele caracteristici ale produsului au fost introduse gresit in bazele noastre de date sau au fost afisate gresit, iar livrarea nu a fost efectuata, www.agro.ro isi aloca dreptul de a anula comanda. Ne rezervam dreptul de a nu onora acele comenzi care nu prezinta suficienta seriozitate sau nu sunt confirmate telefonic.Nu suntem obligati sa acordam niciun fel de explicatii in acest sens si nici sa anuntam decizia noastra.Nu vom mai expedia colete si presta servicii persoanelor care nu si-au indeplinit obligatiile de orice natura(ex: nu si-au ridicat coletul anterior). Daca oricare din clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida,indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii si cumpararea produsului/produselor, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, acestea avand valoare de contract valabil incheiat