Agruo www.agruo.ro

Definitie

04-10-2019 08:31:37

Fântână


Construcție din zidărie, piatră, beton, care adăpostește o sursă de apă captată printr-un puț, izvor, cișmea, sau care constituie o compoziție arhitectonică, destinată să decoreze o piață publică, o grădină, un parc.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

03-10-2019 08:31:53

Fluoroplaste


Denumire generică dată produselor macromoleculare pe baza de fluor, care prezintă o combinație de proprietăți utile;absorbție nulă de apă, rezistență la coroziune, rezistență absolută în atmosferă, rezistență la îmbătrânire, stabilitate termică ridicată, coeficient de frecare foarte mic, proprietăți dielectrice, de antiadeziune.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

02-10-2019 08:39:39

Plintă


Piesă care se fixează la partea de jos a unui sistem de construcție vertical (perete, stâlp, soclu), la intersecția pardoselii cu suprafața verticală, folosită pentru a apăra peretele contra umezirii și a loviturilor (în special dacă este tencuit) și pentru a masca rostul dintre pardoseală și perete.

Agruo www.agruo.ro

Cum sa adaugi o camera in plus in casa ta

01-10-2019 13:00:30

Daca locuiesti la casa si esti in cautarea unei idei convenabile din punct de vedere financiar si totodata doresti sa adaugi o camera in plus in casa ta, fie ea baie, loc de relaxare sau poate camera copilului, o mansarda este raspunsul ideal si practic. 


Mansarda este locul inundat de lumina naturala, plin de creativitate si poate sa fie utilizat in diverse feluri, nu doar pentru depozitare, ea se poate transforma intr-un un dormitor suplimentar, un birou sau o camera de relax

Agruo www.agruo.ro

Definitie

01-10-2019 08:16:55

Colorant


Substanță organică, naturală sau artificială, colorată cu anumite proprietăți impuse, în funcție de destinația ei (aderență, rezistență la apă, căldură, lumină etc.), și care, introdusă prin dizolvare sau dispersie în masa unui material sau aplicată pe suprafața lui, îi conferă culoare specifică, stabilă.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

30-09-2019 08:27:21

Automatică


Ramură a științei și tehnicii, care studiază metodele și mijloacele ce permit înlocuirea acțiunii directe a omului în conducerea, supravegherea și controlul proceselor tehnice, prin stabilirea de legături corespunzătoare între elementele, mașinile și utilajele care intervin în aceste procese.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

27-09-2019 08:40:00

Condensare capilară


Proces de sorbție caracteristic corpurilor microporoase cu o suprafață interioară mare, dată de pori capilari și ultrapori. În acest proces, în microporii materialelor are loc adsorbția în strat polimolecular a vaporilor de apă sau a altor lichide, întovărășită de condensarea vaporilor în capilarele sorbantului, atunci când presiunea de vapori a lichidului devine mai mare decât presiunea vaporilor saturați.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

26-09-2019 08:19:29

Aducțiune de apă


Partea dintr-un sistem de alimentare cu apă alcătuită din construcții și instalații, care asigură transportul apei de la captare până la stația de tratare sau la rezervorul de înmagazinare, iar la complexele hidroenergetice până la camera de încărcare.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

25-09-2019 08:30:07

Hidrant


Armătură care asigură distribuirea unui debit de apă la o presiune dată pentru localizarea și stingerea incendiilor. Se mai utilizează la stropirea spațiilor verzi și alimentarea mașinilor pentru stropirea străzilor.

Agruo www.agruo.ro

Definitie

24-09-2019 08:22:42

Feroaliaj


Aliaj de fier cu unul sau mai multe elemente (metale sau metaloide) de aliere, folosit în siderurgie ca adaos la elaborarea oțelurilor și a fontelor aliate sau ca adaos pentru obținerea fontelor modificate.